Ambulansflyg

Grafairs ambulansflyg erbjuder en flexibel och kostnadseffektiv transport av IVA-patienter och organ. Vår Cessna Citation 560 Ultra kan vara i luften på en timma.

Att Grafair håller hög standard bevisas av vår del i akut- och sjukvårdssystemet. Vi opererar jetflygplan av typen Cessna Citation 560 Ultra speciellt anpassade för ambulansflyg. Ambulansflyget används för att transportera patienter och organ på både kortare och längre sträckor.

Flygplanen är utrustade för att avancerad sjukvård ska kunna bedrivas på två liggande patienter. Tekniken är LifePort PLUS/AeroSled-systemet. Sjukvårdspersonalen har tillgång till de sittplatser som lämpar sig bäst för kontinuerlig vård och övervakning. Detta gäller under hela flygningen – start, sträcka och landning. Om en bår används finns plats för 5 vårdpersonal/passagerare. Vid två bårar finns platser för 4 sittande.

Vi är baserade på Stockholm-Bromma flygplats där vi har egen terminal och hangar. Det betyder att vi bekvämt kan lasta på och av i skydd från vädrets makter.

Kontaktinformation

Grafair ambulansflyg bokar ni direkt på 0768-98 26 04. Normalt sett kan vi vara luftburna inom 1 timme. Vi flyger dygnet runt.

Vi opererar ambulansflyg av typen Cessna Citation 560 Ultra speciellt anpassat för sjuktransporter.  Vi flyger framgångsrikt patienter och organ på både kortare och längre sträckor.