Sjöflyg

Att flyga sjöflyg ger en känsla av frihet och spänning. Flyg på låg höjd över Stockholm skärgårds pittoreska öar, kobbar och skär.

Med vårt amfibieflygplan kan vi landa på såväl land som vatten. Känslan när piloten sätter ner planet mjukt på vattnet ät ett minne man sent glömmer. Flygplanet har plats för upp till 9 passagerare.

Säsong för sjöflyget

Passa på och flyg sjöflyg när det väl är säsong! Från och med mitten av april fram till ungefär mitten av november månad (lite beroende på rådande väder och vindar) flyger vi på Sjöflyget Grafair så många uppdrag vi hinner med.

Sjöflyget Grafair erbjuder:

 • Taxiflyg – En flygande taxitjänst för västra Östersjön inkl. Stockholms och Ålands skärgård, Gotland, Öland, vad Ni än önskar.
 • Transporthjälp – Har ni ett paket som ska levereras? Då kan det i många fall vara tidsvinnande att flyga istället för att åka bil och båt.
 • Rundflyg/Sightseeing – Upplev en fantastisk vy över Stockholms stad eller vår vackra skärgård.
 • Halv- eller heldagsevent med aktiviteter och/eller lunch/middag på restaurang eller med medtagen picknickorg ute i det fria.

Flygande flygtaxi – Snabbt, smidigt och enkelt

Vi kan hämta resenärer från valfri brygga eller båt i Stockholms Skärgård och flyga direkt till exempelvis vår affärsflygterminal Grafair Jet Center på Stockholm-Bromma flygplats eller Arlanda flygplats; För vidare resa ut i världen med affärsjet eller reguljärflyg eller med taxi alternativt kommunalt vidare till t.ex. Stockholm City.

Stressa inte i onödan med bil eller taxi till eller från flygplatsen. Låt oss hämta Er med ett amfibieflygplan och upplev hur snabbt, smidigt och enkelt en flygande flygtaxitjänst kan vara.

Taxiflyg – På Era villkor

Taxiflyg med amfibieflygplan erbjuder en oöverträffad flexibilitet som inga andra transportmedel kan erbjuda. Att dessutom som beställare kunna bestämma exakt när, var och hur gör inte saken sämre. Taxiflyg är allt annat än linjebundet reguljärflyg. Hinner Du inte till flygplatsen i tid pga. att mötet drog över tiden med en halvtimme? Vi står i standby och väntar på Dig och inte tvärtom.

Expressleverans

Har Ni en viktig försändelse som bara måste komma fram i tid? Eller ett paket som Ni ogärna vill släpa med Er på en lång transportsträcka över sjö och land? Vi transporterar det säkert åt Er.

Eventförslag

Här följer nu förslag på event, allt från kortare turer till heldagsevent inklusive sjöflyg.

 • Halvdagsaktivitet med stop i Visby
  Avnjut en lunch på någon av Visbys fantastiska restauranger, eller varför inte köpa en glass och strosa runt på de pittoreska gatorna? Turen startar från Bromma där vi lyfter ut över stadens alla hustak och tar riktning mot den vackra skärgården. Vi stannar till i Visby i två timmar innan sightseeingen fortsätter vidare mot Gotska Sandön och sedan Sandhamn. Turen innefattar totalt två timmars sightseeing och två timmars markstopp i Visby.
  Det finns möjlighet att stanna längre vid destinationen, varje extra timme debiteras med 1000 SEK. (Vi kan även landa i Bunge mot en extrakostnad av 1000 SEK)
  PRIS: 37 500 SEK ex 6% moms.
 • Heldagsaktivitet med stopp i Visby och Sandhamn
  Upplev den fantastiska svenska skärgården med detta heldagspaket! Vi avgår från Bromma och följer skärgården ut Gotska Sandön och Gotland. Efter 40 minuters sightseeing gör vi ett stopp i Visby där det ges möjlighet att avnjuta en härlig sommarlunch! Efter två timmar i Visby fortsätter sightseeingen vidare ut mot Sandhamn, där vi landar in mjukt på vattnet utanför Seglarhotellet. Vi står parkerade i två timmar och ger er möjligheten till att strosa runt och uppleva den fantastiska skärgårdsmiljön. Turen innefattar totalt två timmars sightseeing, stopp vid två destinationer och en vattenlandning/vattenstart.
  Det finns möjlighet att stanna längre vid destinationen, varje extra timma debiteras med 1000 SEK. (Vi kan landa i Bunge mot en extrakostnad av 1000 SEK)
  PRIS: 41 500 SEK ex 6% moms.  
 • Lunch i Sandhamn
  Upplev det bästa av skärgården med en tur ut till Sandhamn. Avnjut en härlig sommarlunch på Seglarhotellet eller Värdshuset. Med två timmars stopp hinner ni både med lunch och en promenad i den fantastiska skärgårdsmiljön!
  PRIS: 16 500 SEK ex 6% moms, tur och retur med två timmars stopp
 • Picknick på en kobbe
  Sugen på äventyr? Ta med dina vänner eller varför inte familjen på en picknick ute i Stockholms skärgård. Vi avgår från Bromma och lägger till vid en kobbe ute i Stockholms skärgård. Paketet inkluderar 40 minuters skärgårdssightseeing samt en och en halv timmes stopp på den pittoreska kobben, picknickkorg ingår i paketet.
  PRIS: 17 500 SEK ex 6% moms

Möjligheterna är många, har Ni tankar och funderingar kring egna arrangemang, tveka inte att kontakta oss!

En obeskrivlig känsla infinner sig när piloten landar mjukt på vattnet. Ett minne man sent glömmer.